© Vrije Oogst 2020

Gecertificeerd door

KvK 63252260 

BTW 855155851B01 

Bank NL11TRIO0390922838

logo CORE NLP.png
crkbo_instelling_rgb.jpg
  • LinkedIn Social Icon

 

NLP Practitioner

6-daagse internationaal gecertificeerde opleiding

 

Thuis bij jezelf en communiceren in vrijheid

Heb je je wel eens afgevraagd hoe het komt dat sommige mensen succesvol zijn in hun communicatie en met dezelfde inspanning meer bereiken dan anderen? Zou jij willen ontdekken hoe je makkelijker bij jezelf kunt blijven en minder invloed hoeft te ondervinden van de mening van anderen? Of wil je vaardigheden leren van beroemde communicatie-experts? Deze opleiding biedt je ervaring en inzicht in hoe jij met jezelf en anderen communiceert én hoe je dit met veel plezier kan verbeteren. Je zult ontdekken hoe je blokkades kunt afbreken. Je krijgt gereedschap dat je helpt steeds lekkerder in je vel te zitten en je leert hoe je in toenemende mate moeiteloos kunt functioneren in iedere context van je leven.

Moeiteloos leren terwijl je plezier hebt?

Je leert het snelste als je plezier hebt en als het ware in een flow zit. Deze opleiding maakt daar optimaal gebruik van en combineert het beste van de grondleggers van NLP: Richard Bandler, Frank Pucelik en John Grinder. De filosofie van deze training is om jou de meest zuivere belichaming van de kern van NLP te bieden: Model-leren wat werkt en genieten van het leerproces.

 

Wat is persoonlijk leiderschap en wat is NLP?

Persoonlijk leiderschap betekent voor ons dat jij bij jezelf kunt blijven en makkelijk kunt terugveren, ongeacht wat er vanuit de buitenwereld op je afkomt. Je kunt een gebeurtenis niet veranderen, maar wel hoe je ermee omgaat. NLP levert de tools om dat ook echt te realiseren en te ontdekken dat je wat je nodig hebt al in je draagt. We hoeven alleen te leren oogsten.

 

NLP ontstond toen de grondleggers als eersten in staat bleken de expertise van enkele grootmeesters in communicatie overdraagbaar te maken: Fritz Perls, Virginia Satir en Milton Erickson. Sindsdien ontwikkelde het zich wereldwijd tot de meest gebruikte methodiek om je communicatie en levensvreugde te verbeteren. NLP is uniek omdat het niet oordeelt en alleen de structuur blootlegt achter onze ervaringen en de manier waarop we denken.

Wat leer ik tijdens deze training?

Met NLP kun je leren niet langer te verdwalen in al die verhalen in ons hoofd of daarbuiten, noch in de meningen en verwachtingen van anderen. De training leert je:

  • te begrijpen waarom we doen wat we doen, ook al is wat we doen niet handig.

  • emoties te managen, zodat ze je niet langer bekruipen of bespringen. Je kunt daarna telkens je innerlijke stemming optimaliseren.

  • denken zoals grote en succesvolle denkers vóór ons dachten, zodat je de kans op eigen succes enorm vergroot.

In meer technische NLP-taal gezegd behandelen we de volgende onderwerpen:

• Communicatiemodel

• Zintuiglijke scherpzinnigheid

• Persoonlijk voorkeuren in waarneming, representatiesystemen

• Taalpatronen van beroemde therapeuten

• Een veilige brug slaan met andere mensen, rapport

• Veranderen van gedrag en overtuigingen

• Herkaderen, ankers, submodaliteiten en meer...

 

Wat levert het je op?

NLP is een vakgebied tussen psychologie en communicatiewetenschap en helpt bij professionele communicatie, persoonlijke verandering en zelfsturing. Als in de praktijk blijkt dat onze communicatie nog wel eens verstoord raakt en niet het beoogde doel bereikt, kun je dat met NLP eenvoudig aanpakken en aanpassen. Dat kun je dan door je te richten op het deel in de communicatie waar je zelf invloed op hebt. Door je eigen voorkeuren en ´triggers´ te leren kennen én waarderen. Zodat je meester kunt worden over je eigen stemming.

 

Je wordt heel effectief in het stellen en behalen van je doelen en je ontwikkelt een vruchtbaarder interactie met anderen. En wat misschien wel het belangrijkste is: al tijdens de training en ook daarna zul je gewoon veel meer plezier beleven. En omdat je dat uitstraalt heeft dat een geweldig positief effect op je omgeving.

Wie geven de training?

De training is in handen van NLP Master Trainers Angélique de Graaff en Paul Flier. De taalkundige achtergrond en praktische onderwijservaring van Angélique in combinatie met Pauls technisch-commerciële ervaring als ICT-ondernemer en Lean-specialist staan garant voor een kleurrijk aanbod van communicatiestijlen en diepgaande kennis. Vanuit een gedeelde voorkeur om NLP bij de bron te halen, een leven lang te leren en een zuivere cursist-trainer-relatie te waarborgen, werken ze sinds 2017 samen. Ze zijn beiden aangesloten bij de NLP Leadership Summit.

Een NLP Practitioner opleiding in zes dagen?
Wordt de kwaliteit dan wel bewaakt? Jazeker. Hand op ons hart! Ieder van ons beiden geeft op eigen wijze vorm aan deze training, vanuit allerlei doorleefde filosofieën en tradities. Met de aanpak die wij voorstaan zet je direct een stap in het diepe en zul je ervaren hoe onbegrijpelijk snel je nieuwe inzichten kunt leren. Hierbij laten we de cognitieve kant veel minder aan bod komen, want je kunt alles zelf opzoeken op internet of in de mooie trainingsmap die je van ons krijgt. Voor Vrije Oogst is kwaliteit een kwestie van de juiste intentie en intensief ervaringsgericht leren. In onze opleidingen staan de kwaliteit van het leerproces en van de relatie tussen trainer en deelnemer centraal (op basis van het wetenschappelijk gevalideerde FIT-format, Feedback Informed Training).

Verdere details

De training wordt gegeven in 6 aaneengesloten dagen en mogelijke uitloop in de avonden. Tijdens de training worden overwegend lichte, biologische maaltijden geserveerd, waarbij altijd ruimte is voor experimenten en eigen inbreng.

  • Kosten: € 2.250,- per deelnemer, incl. lunch en eten voor een avondprogramma.

  • Locatie en data: Vrije Oogst, Zomervreugdweg 3, 7251 NX  Vorden of in Venetië - data zie agenda

  • Overnachten: Voor overnachtingen bieden wij enkele mogelijkheden op onze locatie en er zijn fijne hotels en B&B’s in de buurt.

Aanmeldformulier 

Vrije Oogst

Zomervreugdweg 3

7251 NX Vorden

085-8640146

info@vrijeoogst.nl