© Vrije Oogst 2019

Gecertificeerd door

logo CORE NLP.png

KvK 63252260 

BTW 855155851B01 

Bank NL11TRIO0390922838

 • LinkedIn Social Icon

 

Inspirerend Presenteren

6-daagse opleiding voor Sprekers & (NLP) Trainers

 

Bekwaam, vrij en ontspannen voor de groep

Heb je je wel eens afgevraagd hoe het komt dat sommige mensen zo makkelijk en inspirerend voor een groep staan? Of hoe ze zogenaamde weerstand en moeilijke vragen moeiteloos weten om te buigen? Zou jij meer zelfvertrouwen willen hebben - en charisma - als  je het woord neemt tijdens bijeenkomsten, presentaties of voor de klas? Heb je ooit NLP gevolgd en wil je de magie van NLP zelf doorgeven als internationaal gecertificeerd NLP-trainer? Of zou je zelf een training willen kunnen ontwikkelen, op welk gebied dan ook? Ontdek dan wat dit programma, met een kleine groep en twee ervaren trainers, voor jou kan betekenen.

Ontdek de fundamenten van excellent trainerschap

Of je nu NLP-geschoold bent of niet, deze trainersopleiding brengt je fundamentele methoden bij waar alle effectieve trainingen wereldwijd op gebaseerd zijn. Met andere woorden: in zes dagen krijg je alle tools aangereikt om een excellente trainer of spreker te worden, ongeacht in welk gebied je dit wilt toepassen. Je stapt met andere professionals in een roller-coaster van veel experimenteren en leren (genieten) van fouten maken.

Best practices en onderwerpen

De aanpak is gebaseerd op de succesvolle train-de-trainer formats van alledrie de NLP-grondleggers en de opleiding Master Entrepreneur van Robert Dilts en behandelt de volgende onderwerpen:

 

 • NLP (revisited)

 • Milton taal in public speaking/hypnotisch taalgebruik (maar niet slaapverwekkend)

 • Overtuigingen herkennen, herkaderen, veranderen

 • Stem en lichaam (non-verbale communicatie)

 • Krachtige (podium-) ankers

 • Onbewust en versneld leren

 • Componeren van een training/presentatie

 • Veel praktijk-oefeningen

 • Omgaan met voorkeurstijlen, weerstand,  kritiek en vragen

 • En nog veel meer…

Programma en leerdoelen

In zes dagen leer je een (NLP) training of presentatie te ontwikkelen en te geven op een manier die impact heeft op je toehoorders. Je leert jezelf  ‘congruent’ en met zelfvertrouwen te presenteren. Daartoe krijg je allerhande instrumenten aangereikt die je helpen om je emoties en gedachten de baas te worden, die je soms in de weg staan om vrij en ontspannen te presenteren. Ook leer je hoe je met gemak kunt omgaan met wat je vroeger bestempelde als 'lastig publiek’, of onwillige deelnemers.

 

Professioneel én persoonlijk ontwikkelen

Je ontkomt er niet aan: deze trainerstraining zet aan tot verdere persoonlijke ontwikkeling en het vergroten van je veerkracht en zelfwaardering. De opzet van het programma biedt ruimschoots gelegenheid je kennis van NLP-materiaal op te frissen en voor de NLP-leken om nieuwsgierig te worden naar de succesformule die NLP heet.

 

Wat levert het je op?

In deze training leer je manieren kennen waarmee je om het even welke stof zo over het voetlicht zult brengen dat je toehoorders het ook kunnen aannemen. Je leert hoe je iedereen in je verhaal mee kunt nemen. Het is een snelkookpan van leren en uitvoeren. De opbrengst is praktisch, handig en eigenlijk onontbeerlijk voor iedereen in elke rol, of je nu manager bent, docent, coach of presentator. Na deze 6-daagse sta je met plezier en ontspannen voor een groep en zit je lekker in je vel.

Wie geven de training?

De training is in handen van NLP Master Trainers Angélique de Graaff en Paul Flier. De taalkundige achtergrond en praktische onderwijservaring van Angélique in combinatie met Pauls technisch-commerciële ervaring als ICT-ondernemer en Lean-specialist staan garant voor een kleurrijk aanbod van communicatiestijlen en diepgaande kennis. Vanuit een gedeelde voorkeur om NLP bij de bron te halen, een leven lang te leren en een zuivere cursist-trainer-relatie te waarborgen, werken ze sinds 2017 samen. Ze zijn beiden aangesloten bij de NLP Leadership Summit.

Een NLP-trainersopleiding in zes dagen?
Wordt de kwaliteit dan wel bewaakt? Jazeker. Hand op ons hart! Ieder van ons beiden geeft op eigen wijze vorm aan de (NLP)-Trainerstraining, vanuit allerlei filosofieën en tradities. Met de aanpak die wij voorstaan zet je direct een stap in het diepe. De allereerste stappen die je leren om later je eigen ervaringen en inzichten verder te ontwikkelen en uit te diepen. In de opleiding staan de kwaliteit van het leerproces en van de relatie tussen trainer en deelnemer centraal (op basis van het gevalideerde FIT: Feedback Informed Training).

NLP Master Practitioners ontvangen na de opleiding het certificaat NLP Trainer. Als je geen NLP-opleiding hebt genoten dan word je in deze 6-daagse gecertificeerd Trainer. Als je vervolgens binnen 4 jaar na de certificering  NLP Master Practitioner wordt, dan krijg je alsnog het certificaat NLP Trainer toegestuurd. Het NLP-trainerschap vormt namelijk een specialisatie binnen het vakgebied van trainer.

 

Verdere details
De training wordt gegeven in 1 blok van 6 dagen met uitloop in de avonden. Voorafgaand aan elk avondprogramma wordt er samen gegeten. De maaltijden zijn overwegend biologisch, waarbij ruimte is voor experimenten en eigen inbreng.

 • Kosten: € 2.250,- per deelnemer, incl. lunch en eten voor een avondprogramma, excl. 21% BTW. Voor mensen die in het onderwijs voor de groep staan gelden in overleg aangepaste tarieven.

 • Locatie en data: Vrije Oogst, Zomervreugdweg 3, 7251 NX  Vorden of in Venetië - data zie agenda

 • Overnachten: Op het erf van Vrije Oogst zijn er vijf eenvoudige eenpersoonskamers en een klein appartement voor deelnemers beschikbaar, inclusief ontbijt. In de omgeving zijn er diverse hotels en B&B’s. Voor de liefhebbers is het altijd mogelijk om kosteloos te overnachten in een tentje op het terrein van Vrije Oogst.

Aanmeldformulier 

Vrije Oogst

Zomervreugdweg 3

7251 NX Vorden

085-8640146

info@vrijeoogst.nl