© Vrije Oogst 2020

Gecertificeerd door

KvK 63252260 

BTW 855155851B01 

Bank NL11TRIO0390922838

logo CORE NLP.png
crkbo_instelling_rgb.jpg
  • LinkedIn Social Icon

 

Inspirerend Presenteren

6-daagse opleiding voor sprekers & (NLP) trainers

 

Bekwaam, vrij en ontspannen voor de groep

Zou jij meer zelfvertrouwen of zichtbaar effect willen hebben als je het woord neemt tijdens bijeenkomsten, presentaties of een training? Wil je ervaren hoe je mensen makkelijker inspireert, weerstand omzeilt en met meer charisma en authenticiteit voor een groep staat? Heb je interesse hoe je een workshop of lesprogramma ontwikkelt waarmee je iedereen aanspreekt, op welk gebied dan ook? En wellicht heb je ooit een NLP Master Practitioner gevolgd en wil je de magie van NLP zelf doorgeven als NLP-trainer? Tijdens deze intensieve

6-daagse opleiding zul je je eigen waarheid en regels ontdekken om dat te realiseren.

Ontdek de fundamenten van excellent trainerschap

Of je nu NLP-geschoold bent of niet, deze opleiding brengt je fundamentele methoden bij waar alle effectieve trainingen wereldwijd op gebaseerd zijn. Met andere woorden: in zes dagen krijg je alle tools aangereikt om een excellente trainer of spreker te worden, ongeacht in welk gebied je dit wilt toepassen. Je stapt met andere professionals in een roller-coaster van veel experimenteren en leren (genieten) van fouten maken.

Best practices in een unieke opzet

De aanpak is gebaseerd op de succesvolle train-de-trainer formats van de alle drie de NLP-grondleggers en maakt veel gebruik van onbewust en versneld leren. De opleiding wordt gegeven in de vorm van een retreat: zes aaneengesloten dagen in een inspirerende omgeving. Dit draagt optimaal bij aan het plezier en de ontspanning die voor een effectief leerproces zo waardevol zijn. Doordat we in kleine groepen werken van maximaal 8 personen, krijg je de kans veel te oefenen en zul je altijd direct gelijktijdig feedback ontvangen van beide trainers.

 

Leren door oefenen en feedback krijgen

Het uitgangspunt is dat we steeds uitgaan van de ervaring: wat werkt er wel en welke feedback en nieuwe ervaring is helpend voor een volgende stap? Hierbij komen behalve taal, (lichaams)houding en triggers vele andere aspecten aan bod.

Programma en leerdoelen

  • Jezelf congruent, met zelfvertrouwen en impact presenteren.

  • Een training of presentatie ontwikkelen en geven die toehoorders intrinsiek motiveert.

  • Omgaan met emoties en gedachten die in de weg staan om vrij en ontspannen te presenteren.

  • Omgaan met wat je vroeger bestempelde als 'lastig publiek’, onwillige deelnemers of weerstand.

Professioneel én persoonlijk ontwikkelen

Natuurlijk zet deze trainerstraining ook aan tot verdere persoonlijke ontwikkeling en het vergroten van je veerkracht, zelfwaardering en zelfinzicht. De opzet van het programma biedt ruimschoots gelegenheid je NLP-kennis op te frissen of om nieuwsgierig te worden naar de succesformule die NLP heet.

 

Wat levert het je op?

In deze training leer je technieken toepassen waarmee je om het even welke stof zo over het voetlicht zult brengen dat je toehoorders het ook kunnen aannemen. En je zult in de praktijk ervaren wat het verschil is tussen presenteren op vaardigheidsniveau en op identiteitsniveau.

De opbrengst van deze snelkookpan van leren en uitvoeren is dan ook praktisch, handig en direct toepasbaar; of je nu leerkracht, trainer, manager, ondernemer bent of op een andere manier met groepen werkt. Na deze 6-daagse sta je met plezier en ontspannen voor een groep en zit je lekker in je vel.

Wie geven de training?

De training is in handen van NLP Master Trainers Angélique de Graaff en Paul Flier. De taalkundige achtergrond en praktische onderwijservaring van Angélique in combinatie met Pauls ervaring als ondernemer en Lean-trainer staan garant voor een kleurrijk aanbod van communicatiestijlen en diepgaande kennis. Vanuit een gedeelde voorkeur om NLP bij de bron te halen, een leven lang te leren en een zuivere cursist-trainer-relatie te waarborgen, werken ze sinds 2017 samen. Ze zijn beiden aangesloten bij de NLP Leadership Summit en Fellow van CoreNLP.

Kwaliteit en certificaat

In de opleiding staan de kwaliteit van het leerproces en van de relatie tussen trainer en deelnemer centraal op basis van heuristiek en het wetenschappelijk gevalideerde FIT-format. FIT (Feedback Informed Training) betekent hier dat we op meerdere momenten stilstaan bij de aansluiting tussen jouw verwachtingen ten aanzien van de training en de trainers en je daadwerkelijke ervaring. De jarenlange ervaringen en vele trainingen die de trainers bij de bron hebben genoten, staan bovendien garant voor diepgang en passie.

NLP Master Practitioners ontvangen na de opleiding het certificaat Internationaal Gecertificeerd NLP Trainer. Zonder NLP-achtergrond ontvang je het certificaat Gecertificeerd Trainer. Als je vervolgens binnen 4 jaar ergens NLP Master Practitioner wordt, dan krijg je alsnog het certificaat NLP Trainer toegestuurd. Het NLP-trainerschap vormt een specialisatie binnen het vakgebied van trainer en vergroot je duurzame inzetbaarheid.

 

Verdere details
De training wordt gegeven in 6 aaneengesloten dagen met uitloop in de avonden. Voorafgaand aan elk avondprogramma wordt er samen gegeten. De maaltijden zijn overwegend biologisch en vegetarisch. Voor overnachting in Vorden kun je tegen een kleine vergoeding gebruik maken van een kamer op Vrije Oogst. Er zijn ook diverse leuke hotels en B&B’s in de buurt.

  • Kosten: € 2.250,- per deelnemer, incl. lunch en eten voor een avondprogramma. Voor mensen die in het onderwijs voor de groep staan gelden in overleg aangepaste tarieven.

  • Locatie en data: Vrije Oogst, Zomervreugdweg 3, 7251 NX  Vorden of in Venetië - data zie agenda

  • Overnachten: Op het erf van Vrije Oogst zijn er vijf eenvoudige eenpersoonskamers en een klein appartement voor deelnemers beschikbaar, inclusief ontbijt. In de omgeving zijn er diverse hotels en B&B’s. Voor de liefhebbers is het altijd mogelijk om kosteloos te overnachten in een tentje op het terrein van Vrije Oogst.

Aanmeldformulier 

Vrije Oogst

Zomervreugdweg 3

7251 NX Vorden

085-8640146

info@vrijeoogst.nl